dissabte, 16 d’abril del 2011

Canut - Roncero

El partit del segle! Frase que perd tot el sentit quan es juguen quatre partits contra el màxim rival esportiu en menys de tres setmanes.
Però el tema d'avui no és esportiu sinó periodístic. Em refereixo a aquells personatges televisius que continuadament diuen tonteries una darrera de l'altre per guanyar-se adeptes, com si tinguessin la necesitat de tenir més amics al facebook. Entre aquestes persones tenim al Canut (culé desproporcionat) i el Roncero (caricatura d'ell mateix). Aquests dos personatges haurien d'analitzar les seves paraules perquè sovint es contradiuen en el temps, es fan seves prediccions d'altres, diuen mentides...
Aquesta llista podria ser molt més llarga: Carazo (Diari Sport), Pedrerol (Punto Pelota)...I encara és més greu en el cas de periodistes que parlen sobre política, un tema que és bastant més important i transcendental que l'esport. En aquest grup podriem posar l'equip sencer d'"Intereconomia" (les autoritats informen que el visionat continuat d'aquesta cadena pot tenir conseqüències greus sobre la salut dels televidents) o alguns personatges del nou programa de la Sexta2 "Al rojo vivo".
Jo no soc periodista però pel que he sentit el periodista no ha de ser la notícia. Ha de ser el més objectiu possible en el relat de la informació. Per tant demano que se sancioni d'una vegada les mentides a la tele. Una cosa és una opinió, que pot ser encertada o no, i una ben diferent és assegurar amb falsos números o falses acusacions. Acabem amb el Tomate Esportiu, el Tomate Polític, el Tomate Social!

2 comentaris:

  1. Menys mal que no veig la tele per principis!!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Vyns per seguir tan atentament els mesus escrits!! Ets el fan número 1!
    A veure si ens podem tornar a veure aviat.

    ResponElimina